Ikkuna ja televisio yhdistettiin – scifi-elokuvien näyttöruutu on nyt totta

Digi · Terhi Piiroinen

Kiinassa on esitelty tulevaisuuden televisio, mikä näyttää tavalliselta ikkunalta. Se kuitenkin muuttuu uutuusteknologian ansiosta televisioruuduksi esittäen sisältöä perinteisen television tapaan.

Tulevaisuuden televisiot ovat oleellinen osa sisustusta. Entisten viihdekeskusten sijaan televisiot toimivat huoneen sisustukseen sopivana ja niillä voi näyttää esimerkiksi taidetta tai valokuvia seinälle ripustetun taulun tavoin. Toki ne ajavat edelleen perinteisempää roolia myös televisiovastaanottimena.

Tulevaisuudessa teknologia edistyy entisestään, kun televisioruutu on valmistettu läpinäkyvästä lasista. Kotiin voi toisin sanoen asentaa sisätilaikkunan, jonka halutessaan voi muuttaa kaukosäätimellä monitoriksi. Keksintöä on esitelty nettivideolla.