Puoli litraa vodkaa pelasti teinipojan hengen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joskus ainoa lääke metanolimyrkytykseen on alkoholin juominen. Tämän sai huomata australialainen Bailey Chalmers, joka kärsi rajuista oireista juotuaan väärennettyä viinaa Balilla. 19-vuotias Chalmers oli juonut kolme drinkkiä hyvämaineiseksi kuvaillussa baarissa Seminyakissa.

Hän kärsi seuraavana päivänä huonosta olosta mutta laittoi sen krapulan piikkiin. Oireet kuitenkin pahenivat ja Chalmers alkoi kärsimään voimakkaista kivuista, katseen sumenemisesta ja hengitysvaikeuksista.

Kielimuuri aiheutti ongelmia nuorukaisen yrittäessä hakeutua sairaalahoitoon. Lopulta Chalmers sai apua metanolimyrkytyksiin erikoistuneelta säätiöltä joka kehotti häntä juomaan puoli litraa vodkaa. Se tehosi, ja turisti on sittemmin palannut Australiaan jossa hänet toimitettiin suoraan ensiapuun.

– Viinan juominen oli viimeinen asia mitä halusin tehdä. Minun piti juoda 200 millilitraa yhdellä hiukalla ja sen jälkeen shotti tunnissa. Istuin vain hotellissa aivan humalassa, Chalmers kuvailee Daily Mailin mukaan.