Nyt se on varmaa! Playstation 5 tulossa – ajankohta paljastettiin nyt

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony on vahvistanut tuovansa ensi vuonna markkinoille uuden sukupolven pelikonsolinsa. Se kantaa odotetusti nimeä Playstation 5.

Playstation 5 ilmestyy vuoden 2020 juhlapyhiksi. Konsolia voi siis todennäköisesti odottaa kauppojen hyllyille loppuvuodesta, hieman ennen joulua.

Konsoli tulee tukemaan ray tracingia, eli säteenseurantaa, joka parantaa peliympäristön valoja ja varjoja. Uudistuksia kokee myös peliohjan. Sen liipaisinnappi tulee käyttäytymään eri tavalla pelihahmon aseesta riippuen, ja lisäksi värinätehostetta on paranneltu.

Vaikka pelejä ostetaan yhä enemmän latauspalveluista, on myös fyysisten nimikkeiden pelaaminen edelleen mahdollista. Playstation 5 on nimittäin Polygon-sivuston mukaan varustettu 4K Blu-ray -asemalla.