Valkoinen talo yrittää estää Donald Trumpin virkarikostutkinnan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lähipiirissä on paljastunut valehtelua, salaliittoja ja varojen väärinkäytöksiä. Donald Trumpin entisiä työntekijöitä on tuomittu ja noin puolet presidentinvaalikampanjan aikaisista työntekijöistä on saanut syytteet.

Donald Trump ei ole saanut syytteitä, koska Yhdysvalloissa ei voi nostaa syytteitä virassa toimivaa presidenttiä vastaan. Tutkinta on edelleen kesken. Nyt Trumpia epäillään myös uusista virkarikoksista liittyen vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Hänen kerrotaan painostaneen ulkovaltoja sekaantumaan vaali-ilmapiiriin. Valkoisen talon mukaan tutkinta ei ole laillinen.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on pöyristynyt, että Donald Trump uskoo olevansa lain yläpuolella. Hänen mukaansa käytös todistaa Trumpin pyrkivän rikostensa peittelyyn ja faktojen piilottamiseen. Pelosi muistuttaa, että laki koskee kaikkia – myös presidentti Donald Trumpia.