Historiallinen tilanne: Sika kuvattiin käyttämässä työkaluja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siat ovat älykkäämpiä eläimiä kuin niiden maine antaisi olettaa. Nyt eläinten on ensi kertaa todistettu jopa osaavan käyttää työkaluja. Tutkijat seurasivat neljän uhanalaisen visayanpartasian elämää Pariisissa sijaitsevassa eläintarhassa.

Eläimet kuvattiin valmistelemassa pesää suillaan pitelemiensä keppien avulla. Biologi Meredith Root-Bernesteinin mukaan visayanpartasikojen on nähty käyttämässä työkaluja muutamaan kertaan aikaisemmin. Nyt näky on kuitenkin saatu ensi kertaa videolle.

Villisikoja on National Geographic -lehden mukaan tutkittu vain vähän, minkä ansiosta yllättävä käyttäytyminen on jäänyt huomaamatta ihmisiltä. Muita työkaluja todistettavasti käyttäviä eläimiä ovat esimerkiksi simpanssit, gorillat, varikset, delfiinit ja mustekalat.