Koululaisen video paljasti pyörävarkaan – tekijä kiinni Lahdessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörävarkaat ovat liikkeellä vuoden ympäri, vaikkakin kesäkautena anastetaan ajokkeja enemmän. Nyt yksi varas on yllätetty itse teosta. Tekijä jäi kiinni neuvokkaiden silminnäkijöiden ansiosta.

Polkupyörä anastettiin keskustassa sijaitsevan koulun pihasta maanantaina puolen päivän aikaan. Anastuksen nähneet koulun opiskelijat pysäyttivät poliisipartion niin sanotusti lennosta ja ilmoittivat asiasta viranomaisille. Yksi opiskelijoista oli neuvokkaasti ottanut tapahtumasta kännykällään videotallenteen, jonka perusteella poliisin oli helppo ottaa tekijä kiinni.

Tekijä saatiin kiinni koulun läheltä, jonne tämä oli pyöräillyt anastamallaan pyörällä. Lahdesta kotoisin oleva 19-vuotias mies otettiin kiinni varkauteen ja varkauden yritykseen epäiltynä. Mies oli yrittänyt anastaa toista samassa pyöräparkissa ollutta pyörää siinä kuitenkaan onnistumatta. Poliisi haluaa lausua kiitokset tapauksesta ilmoittaneille opiskelijoille.