Naisen hikka jatkunut lähes 12 vuotta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hikka on vaaraton mutta ärsyttävä vaiva, joka ei onneksi useimmissa tapauksissa kestä kauaa. Erään brittinaisen hikka on kuitenkin kestänyt jopa 12 vuotta.

Lincolnissa asuvan Lisa Gravesin hikottelu alkoi hänen ollessaan ensi kertaa raskaana vuonna 2008. Lääkärit päättelivät kokeiden avulla naisen kärsineen raskauden aikana kohtauksesta, jonka sivuoireena hänelle aiheutui loputon hikka.

Graves on yrittänyt lopettaa vaivaa monilla tutuilla konsteilla, kuten sitruunaa imeskelemällä ja syömällä lusikallisen sokeria. Krooniseen hikkaan on olemassa lääkkeitä. Kahden lapsen äiti ei kuitenkaan uskalla syödä niitä sivuvaikutusten pelossa.

Hikottelun tahti vaihtelee. Joskus Graves ei hikottele tunnin aikana kertaakaan, joskus 20 kertaa. Naisen mukaan hän on ehtinyt jo tottua vaivaan, kuten on hänen perheensäkin.