Poliisi Harjavallasta: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme perjantaina Harjavallassa liikkuneesta teinitytöstä, jota etsittiin usean poliisipartion voimin. Verinen tyttö saatiin kiinni Harjavallan keskustasta neljän tunnin etsinnän jälkeen. Hän oli hyökännyt teräaseen kanssa paikallisen lastensuojeluyksikön yövalvojan kimppuun. Teini oli yksikössä asiakkaana.

Poliisin mukaan 16-vuotias lastensuojelulaitoksen asukas kohdisti hengenvaarallista väkivaltaa 52-vuotiaaseen naiseen perjantaina aamuyöllä. Uhri kykeni hälyttämään itselleen apua ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Lastensuojelulaitoksen työntekijä sai teräaseesta sairaalahoitoa vaativia vammoja, ja hän saa niihin hoitoa edelleen.

Poliisi on viikonlopun aikana päässyt kuulustelemaan tapahtuneeseen liittyviä henkilöitä sekä suorittamaan teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla ja lähiympäristössä. Esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä tekoon liittyvän suunnitelmallisuutta.

Poliisi kertoo, että 16-vuotias teini on hyökkäyksen lisäksi varastanut valvojan omaisuutta. Teon suunnitelmallisuudesta ja uhriin kohdistetun väkivallan määrästä johtuen esitutkinnan nimikkeeksi on tarkentunut murhan yritys ja törkeä ryöstö. Poliisin mukaan teinitytön asiaa käsitellään terveydenhoitoviranomaisten toimesta.