Jaatko Netflix-salasanan muiden kesken? Nyt siitä tehdään loppu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflix-tilin jakaminen esimerkiksi puolison, sisarusten tai ystävien kanssa ei ole harvinaista. Nyt yhtiö uhkaa kuitenkin tehdä lopun tilin salasanan jakamisesta. Netflixin tuotepäällikkö Greg Peters ilmoitti tuoreessa osinkoraportissa yhtiön etsivän tapoja rajoittaa salasanan jakamista.

Hän ei paljastanut kuinka tämä käytännössä tapahtuisi. Daily Dot -sivuston mukaan se voisi onnistua esimerkiksi käytettävien laitteiden tai IP-osoitteiden määrää rajaamalla.

Netflix on jo asettanut rajoja sille, kuinka monella laitteella yksi käyttäjä voi katsella Netflixiä. Tilin jakaminen onnistuu toistaiseksi luomalla oma profiili jokaiselle samaa tiliä käyttävälle. Ominaisuus on tarkoitettu saman talouden alla asuville, mutta käytännössä asiaa ei juurikaan valvota.