Nainen ajeli Vantaalla umpitunnelissa – vastusti virkavaltaa väkivaltaisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vantaan Vaapalantiellä ajeli 20. Syyskuuta iltapäivällä auto, mikä herätti huolta muissa liikenteenkäyttäjissä. Ajoneuvon kuljettajan epäiltiin olevan päihtynyt. Kun poliisipartio meni paikalle, oli auto osittain jalkakäytävällä. Ajo oli silminnähden epävarmaa.

Poliisiauto kääntyi auton perään ja se pysäytettiin seuraavalle linja-autopysäkille. Autoa kuljetti vuonna 1968 syntynyt nainen, joka oli erittäin päihtynyt. Hänelle päätettiin tehdä puhalluskoe. Tehtävä osoittautui hieman tavanomaista haastavammaksi, koska nainen ei joko ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää saamiaan ohjeita.

Lopulta hän onnistui hönkäisemään sen verran mittariin, että seulonta-alkometri näytti tulosta 0,82 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Naista lähdettiin kuljettamaan oikeuslääketieteen laitokselle verikokeisiin ja humalatilan tutkimuksiin. Nainen oli niin päihtynyt, että hän ei kyennyt nousemaan itse autosta, vaan hänet piti nostaa ja taluttaa poliisiautoon. Poliisiauton takatilassa hän ryhtyi potkimaan seiniä ja huutamaan kurkku suorana.

Oikeustieteen laitoksella nainen harasi kaikin voimin poliiseja ja hoitajia vastaan. Hänet piti lopulta laittaa käsirautoihin. Nainen myös yritti sylkeä päin poliisia. Jotta verikoe saatiin otettua, joutui kaksi poliisimiestä pitelemään naista koko painollaan maassa. Tämä ei keski-ikäistä ja humalaista rouvaa lannistanut, vaan hän harasi vielä siinäkin vaiheessa vastaan, kun häntä siirrettiin takaisin poliisiautoon. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.