Eminem Salaisen palvelun kuulusteluissa – syynä Trumpin vastaiset sanoitukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Eminem on joutunut Yhdysvaltojen salaisen palvelun kuulusteltavaksi. Syynä oli erityisesti vuonna 2017 julkaistu Framed-kappale, jossa tähden epäiltiin uhkailleen Donald Trumpin Ivanka-tytärtä.

Salainen palvelu haastatteli Eminemiä ja hänen lakitiimiään tammikuussa 2018. Framed-kappaleessa Eminem räppää Ivanka Trumpin olevan hänen autonsa takakontissa. Syynissä oli myös tähden BET-gaalassa esittämä freestyle-kappale, jossa hän kritisoi Donald Trumpia.

Haastattelussa salaisen palvelun agentit lukivat kappaleen sanoituksia, joita Eminem myös räppäri heille. Tähteä ei kuitenkaan määritelty uhaksi presidentille tai hänen perheelleen, eikä tapausta ohjattu eteenpäin syyttäjälle.

Tapaus paljastui Buzzfeedin saatua käsiinsä sitä koskevat pöytäkirjat. Sen mukaan salainen palvelu päätyi haastattelemaan Eminemiä huolestuneen kansalaisen vihjeen perusteella. Vihjeen antajaksi paljastui TMZ-tabloidisivuston toimittaja.