Retkeily mullistuu – markkinoille taiteltava kajakki

Matkailu · Terhi Piiroinen

Retkeilyvälineet ovat muuttuneet vuosien varrella kevyiksi ja monikäyttöisiksi. Vaeltajien ei tarvitse enää kantaa mukanaan jättikokoisia varustemääriä, koska keksintöjen avulla tavarat mahtuvat entistä pienempiin ja kevyempiin pakkauksiin.

Harva kuitenkaan uskoisi, että kajakin saa mahtumaan pieneen tilaan. Oru Kayak on pieneen tilaan taittuva kajakki, joka kuitenkin toimii normaalin kanootin tavoin. Se on kevyt ja monikäyttöinen, vaikka mahtuu taiteltuna todella pieneen pakkaukseen.

Markkinoilla on nyt tulossa viisi eri kokoista kajakkia. Hanke haki rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla ja sai kasaan lähes miljoona dollaria. Oru Kayak haki ainoastaan 70.000 dollaria, mutta ihmiset halusivat tehdä tuotteesta jättimenestyksen.