67-vuotias synnytti – maailman vanhin ilman hedelmöityshoitoa lapsen saanut äiti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläkkeellä olevasta kiinalaisesnaisesta on tullut kotimaansa vanhin synnyttäjä. Tian sai lapsen 67-vuotiaana. Tianin lapsi syntyi 36-viikkoisena perjantaina keisarileikkauksessa Zaozhuangin sairaalassa, uutisoi South China Morning Post.

Terve vauva painoi syntyessään 2,5 kiloa. Lapsi saa nimekseen Tianci, joka tarkoittaa taivaan lahjaa. Lääkärinä ennen eläkkeelle siirtymistä työskennelleellä Tianilla ja hänen 68-vuotiaalla aviomiehellään Huangilla on ennestään kaksi lasta. Lisäksi heillä on lukuisia lapsenlapsia. Nainen kuvailee viimeisintä synnytystä fyysisesti erittäin raskaaksi.

Tianin epäiltiin olevan jopa maailman vanhin lapsen synnyttänyt nainen. Virallisesti titteli kuuluu intialaiselle Mangayamma Yaramatille, joka sai kaksoset 74-vuotiaana. Hänen raskautensa oli kuitenkin hedelmöityshoidon ansiota, toisin kuin Tianin tapauksessa.