Tapettu ISIS-johtaja tunnistettiin varastettujen alushousujen avulla

Ohhoh! · Tim Isokivi

ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadi kuoli lauantaina Yhdysvaltojen armeijan joukkojen tekemässä iskussa. Itsensä räjäyttänyt terroristijohtaja tunnistettiin jokseenkin yllättävällä tavalla.

Syyrian demokraattisten voimien, SDF:n mukaan heidän vakoojansa oli soluttautunut al-Baghdadin lähipiiriin. Hän oli onnistunut varastamaan ISIS-johtajalle kuuluneet alushousut. Niiden avulla tehtiin DNA-testi, joka vahvisti piilopaikassaan majailleen terroristin todellakin olleen al-Baghdadi.

Syyrian kurdien johtaman SDF:n neuvonantaja Polat Canin mukaan järjestö työskenteli toukokuusta saakka CIA:n kanssa paikantaakseen usein piilopaikkaansa vaihtaneen terroristijohtajan. Lopulta al-Baghdad onnistuttiin paikantamaan Syyrian Idlibin alueelta jossa lauantainen isku toteutettiin, uutisoi BBC.