Varusmies Millan katoamista tutkitaan nyt murhana – poliisi paljasti uusia yksityiskohtia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kesäkuussa 2019 kadonneen somerolaisen Milla Arosen katoamista tutkitaan murhana. Aiempi rikosnimike esitutkinnassa on ollut tappo. Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa. Epäilty on useiden lähteiden mukaan Millan voimailulajeja harrastanut ex-poikaystävä.

Poliisi kaipaa myös lisää havaintoja tekijästä tai Milla Arosesta Somerniemen ja Oinasjärven alueelta 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustasta sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta. Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaa Volvo V70 CZN-808 ja sen liikkuminen. Vihjeitä voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, ja siksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi. Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista.

Tapauksen esitutkinta on kesken ja syytteen nostamisen määräaika on siirretty tammikuun 9. päivälle vuoteen 2020. Arosen ruumista ei ole tähän mennessä löydetty. Milla Arosesta ei ole tehty havaintoja 8. kesäkuuta jälkeen, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan

– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo.