Tutkimus paljasti: Kiroilu kannattaa kuntoilun aikana

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ärräpäiden päästelemisestä voi olla yllättävää hyötyä kuntoilun aikana. Näin väitetään tuoreessa Iso-Britannian Keele Universityn ja Yhdysvaltojen Long Island Universityn tutkimuksessa.

Tutkimuksessa koehenkilöt laitettiin ajamaan kuntopyörällä. Toiset heistä kiroilivat kuntoilun aikana, toiset puolestaan käyttivät neutraaleja ilmaisuja. Kiroilevien voimankäytön huomattiin nousseen 30 sekunnin polkemisen aikana jopa 4,6 prosentilla kauniimpia sanankäänteitä käyttäneihin verrattuna.

– Kiroilu vaikuttaa parantavan fyysistä suorituskykyä. Se ei todennäköisesti johdu pelkästään kiroilun shokkiarvon aiheuttamasta stressivasteesta, psykologian professori richard Stephens kuvaili.

Aivan mitä tahansa ei tietenkään kannata päästää suustaan julkisilla kuntosaleilla treenatessa. Long Island Universityn tiedotteen mukaan kiroilu kuitenkin saattaa auttaa tilanteissa, joissa tarvitaan lihasvoimaa ja äkillistä nopeutta.