Mies salakuljetti miljoonien arvosta väärennettyjä merkkikenkiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miljoonia väärennetyillä merkkikengillä tienannut mies on pidätetty. New Yorkin poliisit nappasivat Hai Long Huangin, joka salakuljetti Yhdysvaltoihin viiden miljoonan dollarin edestä väärennettyjä versioita Timberlandin ja UGGin jalkineista.

Huang on toimittanut ja myynyt Kiinasta peräisin olevia kenkiä vuodesta 2011 lähtien. Jalkineet toimitettiin yleensä maahan yleisinä brändittöminä kenkinä. Vasta Yhdysvalloissa niihin kiinnitettiin UGGin tai Timberlandin logot.

Aidot Timberlandit voivat Yhdysvalloissa maksaa yli 350 euroa ja UGGit lähes 500 euroa. Huang myi peitetehtävissä olleelle poliisille 12 paria väärennettyjä Timberlandeja noin 460 euron hintaan. Yhteensä hänen toimistaan arvioidaan koituneen Timberlandille ja UGGille jopa 127 miljoonan dollarin hävikit, uutisoi Complex.