Koiranpentu kuoli ilotulituksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilotulitusten aiheuttamat haittavaikutukset koirille ja muille lemmikkieläimille herättävät toistuvasti keskustelua. Nyt eräs Iso-Britanniassa asuva nainen syyttää koiranpentunsa kuolemasta ilotulitusraketteja.

South Yorkishiressä asuvan Susan Petersonin mukaan 18-viikkoinen Molly pelkäsi räjähteiden ääniä niin paljon, että se sai sydänkohtauksen. Kohtaus koitui koiran kohtaloksi.

– Olkaa kilttejä ja ajatelkaa eläimiä. Molly oli vasta 18 viikkoa vanha ja kuoli järkytyksestä, Peterson kirjoitti Facebookissa Metro-lehden mukaan.

Tapauksen myötä verkossa on aloitettu adressi jossa vaaditaan satunnaisten ilotulitusten kieltämistä. Adressin aloittaneen Julian Doornen mukaan koirat eivät kärsi ainoastaan psykologisesti, vaan ne voivat myös satuttaa itsensä esimerkiksi paetessaan räjähdysten ääniä.