Piikkisika jäi orvoksi – selviää hengissä eläinhoitolan avulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Nisäkäsnimistötoimikunta on ehdottanut piikkisian lajin uudeksi nimeksi piikikästä. Italiassa sekä Pohjois- ja Keski-Afrikassa luonnonvaraisena elävä piikkisika on nykyisestä nimestään huolimatta jyrsijä. Ne voivat kasvaa täysikasvuisina jopa 30-kiloisiksi eläimiksi.

Alaskassa piikkisikoja jää jatkuvasti autojen alle. Tämä tarkoittaa sitä, että osa eläimistä jää orvoiksi esimerkiksi niiden emon kuoltua. Yksi pienokainen toimitettiin Alaska Wildlife Conservation Centeriin hoidettavaksi. Kuukauden ikäiselle poikaselle annettiin nimeksi Twix.

Pikkupiikkisika sai loishäädön ja se tutkittiin tarkkaan ennen hoitojakson aloittamista. Eläintenhoitajat rauhoittelivat pikkuisen omenasoseen avulla. Pienokainen tarvitsee hoitoa vuorokauden ympäri, aivan kuten sen emokin olisi tehnyt. Joissakin paikoissa piikkisikoja tapetaan tarkoituksella niiden tekemien tuhojen takia, sillä ne saattavat syödä kasvustojen juuria ja varsia ravinnokseen.