Posti ehkä lakkoon maanantaina – vaikuttaa koko loppuvuoden kirjeisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Palvelualojen työnantajien Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU neuvottelevat parhaillaan Postin työehtosopimuksesta. Mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta ei päästä sopuun, on Postin jakelu, käsittely ja kuljetus lakossa kaksi viikkoa.

Lakko alkaisi ensi viikon maanantaina. Kauppalehden mukaan lakko voisi pahimmillaan tarkoittaa sitä, että tällä viikolla lähetetyt kirjeet saattavat olla perillä vasta ensi vuonna. Monet ihmiset ovat päivitelleet Postin nykytoimintaa kovasanaisesti sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset ovat jakaneet tarinoitaan kuukausia myöhässä tulleista kutsukorteista, pakettikorttien myöhästymisistä ja siitä, kuinka paketit on toimitettu vääriin itsepalvelupisteisiin. Moni on kertonut, että turvautuukin nykyään ulkomaalaisiin kuljetuspalveluihin tai Matkahuoltoon. Postissa tehdään parhaillaan suuria rakennemuutoksia.