Miehellä oli tylsä ilta Itä-Suomessa – soitti perättömän puhelun poliisille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätänumeroon ei soiteta tilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa ja tilanne on kiireetön. Esimerkkinä mainittakoon sähkökatkokset ja liikenneruuhkat. Turhat soitot viivästyttävät aidossa hädässä olevien henkilöiden avunsaantia. Kaikki eivät tätä ymmärrä.

Sonkajärveläinen mies soitti myöhään keskiviikkoiltana hätäkeskukseen, että hänen asunnossaan on mies häiriöksi. Hän kertoi, että häirikkö ei suostunut poistumaan asunnosta. Paikalle pyydettiin poliisia.

Kun poliisipartion oli matkalla Sonkajärvelle, soitti mies vielä uudestaan hätäkeskukseen ja varmisti, että onhan poliisi varmasti tulossa hänen luokseen. Paikalla selvisi, ettei asunnossa ollut ketään ulkopuolista, eikä missään vaiheessa iltaa ole ollutkaan. Mies myönsi poliisille soittaneensa hätäkeskukseen, koska halusi ”vähän toimintaa” iltaan. Turhan hätäkeskussoiton vuoksi asiasta on kirjattu rikosilmoitus niskoittelusta poliisia vastaan.