Nukutuslääkäriä epäillään sarjamyrkyttämisestä Ranskassa – osa potilaista kuollut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ranskan poliisi on pidättänyt ja kuulustellut Besanconissa työskennelleen anestesialääkärin. Frederic Pechier on ollut syytettynä seitsemän potilaan myrkyttämisestä, mutta poliisi on selvittänyt nyt 50 uutta tapausta.

Sarjamyrkyttäjä on työskennellyt itäranskalaisessa sairaalassa nukutuslääkärinä vuosien 2008-2017 aikana. Hänen potilaidensa saamia yllättäviä sydänkohtauksia ryhdyttiin tutkimaan tarkemmin ja selvisi, että heidän verenkierrossaan oli ollut runsaat määrät kaliumia. Kaksi potilasta menehtyi.

Ensimmäiset syytteet annettiin jo kaksi vuotta sitten, mutta nyt on tullut ilmi kymmeniä uusia tapauksia. Nukutuslääkäri on myös peukaloinut kollegoidensa käyttämiä lääkeannoksia. Pechier on kiistänyt syytteet, France24 uutisoi.