Koirat hyökkäsivät Varpaisjärvellä – hihnassa ollut koira loukkaantui vakavasti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Laki määrää, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa kiinni joko hihnassa tai suljetulla ja aidatulla piha-alueella. Koiranomistajien tulee varmistaa, että koira ei lähde pihalta karkumatkalle. Jos pitää koiraa vapaana piha-alueella, tulee aitauksen olla riittävän korkea ja pitävä

Eräs koiranomistaja oli ollut Lapinlahden Varpaisjärvellä keskiviikkoiltana kello 19:00 ulkoiluttamassa omaa talutushihnassa ollutta koiraansa. Yhtäkkiä kolme irrallaan ollutta koiraa hyökkäsi hänen koiransa kimppuun. Hihnassa ollut lemmikki sai vakavia puremavammoja, jonka vuoksi omistaja vei koiransa eläinlääkärille.

Poliisi tavoitti irrallaan olleiden koirien omistajan, mutta omistajan mukaan hän ei ollut huomannut koiriensa karkaamista aidatulta alueelta. Omistaja sai pian hyökkäyksen jälkeen koiransa kiinni. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus eläimen vartioimatta jättämisestä.