Mies ampui vaimoaan kuusi kertaa – väitti kävelleensä unissaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa on puitu oikeustapausta, jossa murhasta syytetty on väittänyt olleensa syyntakeeton epätavalliseen syyhyn vedoten. Hän kertoo tehneensä murhan unissaan.

67-vuotias Raymond Lazarine ampui vaimoaan Deborahia kuusi kertaa joulukuussa 2013. Teon jälkeen mies soitti pojalleen Nathanille ja kertoi nähneensä outoa vaimoon liittyvää unta. Isän toiveesta kotiin saapunut Nathan löysi äitinsä kuolleena.

Raymond väitti kävelleensä veriteon aikana unissaan ja rikoksen olleen näin ollen tahaton. Miehen asianajajien mukaan hän kärsii sairaudesta, joka aiheuttaa unissakävelyä.

Murhatutkija Fil Watersin mukaan syytetty oli kuitenkin vain kuvaillut olleensa unenomaisessa tilassa varsinaisen unissakävelyn sijaan. Mikäli Raymond Lazarine tuomitaan murhasta saattaa häntä odottaa elinkautinen vankeusrangaistus, uutisoi New York Post.