Kala piiloutuu hiekkaan nerokkaasti – vain silmät jäävät pälyilemään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ahvenkalojen heimoon kuuluvat taivaantähystäjät piiloutuvat hiekan sekaan saalistamaan. Ne houkuttelevat saaliin luokseen ja tekevät yllätyshyökkäyksen sen kimppuun. Taivaantähystäjien väritys sopii erinomaisesti hiekan sekaan naamioitumiseen.

Nyt on kuvattu videolle, kuinka kalan hiekkaan piiloutuminen tapahtuu. Se kaivautuu merenpohjaan ja jättää vain silmät ja terävillä hampailla varustetun suun kuopan ulkopuolelle. Kala katselee naamioituneena ympäristöä ja etsii sopivia saaliita. Se käyttää erikoista kieltä saaliin houkuttelemiseen.

Taivaantähystäjät elävät maailman suurimpien merien hiekkapohjissa. Kyseinen yksilö on kuvattu Egyptissä. Niillä on sähkövirtaa tuottava elin, jolla ne antavat sähköiskun uhrilleen. Lisäksi niillä on myrkkypiikkejä puolustautumista varten.