Poliisi pidätti mustan miehen, koska tämä söi leipää asemalaiturilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisien ylilyönnit ovat jatkuvasti otsikoissa, sillä viranomaiset esimerkiksi ampuvat satoja aseettomia ihmisiä vuosittain. Nyt San Franciscon poliisin toiminta on aiheuttanut kohun, kun valkoihoinen poliisi pidätti metron asemalaiturilla leipää syöneen mustaihoisen miehen.

Tapauksesta verkossa leviävällä videolla nähdään miten poliisi kertoo miehen vastustavan pidätystä, koska tämä tiedustelee poliisilta pidätyksen syytä. Poliisi kertoo miehelle, että pidätyksen syynä on syöminen, joka on vastoin lakia. Lopulta poliisi kutsuu paikalle apuvoimia, joiden avulla leipää syönyt mies pannaan käsirautoihin ja pidätetään.

Sivulliset ihmettelevät tilannetta ääneen ja toteavat, että paikalle on hälytetty neljä poliisia, koska mies söi leipää asemalaiturilla. Lopulta poliisit muuttavat tarinaansa ja väittävät pidätyksen syyn olleen aivan muuta kuin mitä ensimmäisenä paikalla ollut poliisi kertoi. Muutama päivä myöhemmin kymmenet matkustajat järjestivät samassa paikassa mielenilmauksen, jossa he söivät leipiä yhdessä.