Suomalaismies näki lonkerotölkin Kiinassa – olikin jotain aivan muuta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hurjaa vauhtia jo parin vuosikymmenen ajan taloudellisesti kasvanut Kiina tunnetaan tuoteväärennöksistä, joita maassa tehtaillaan häikäilemättömästi. Mallisuojilla ja patenteilla ei ole Kiinassa kovin suurta merkitystä, mutta yhtä lailla myös tekijänoikeudet esimerkiksi tuotepakkauksiin ovat olemattomat.

Aito Hartwallin lonkero, Kuva: Hartwall
Kuva: Staran lukijan kuva

Nyt eräs Staran lukija lähetti toimitukseen mielenkiintoisia kuvia. Mies matkusti viime viikolla Kiinan Kantonin alueelle, jossa hän näki marketin juomahyllyssä odottamattoman tutun tuotteen. Ensin näytti nimittäin vahvasti siltä, että myös kiinalaisessa kaupassa olisi ollut myynnissä suomalaista Hartwallin lonkeroa.

Lähempi kuitenkin tarkastelu osoitti kuitenkin tuotteen olevan jotain aivan muuta kuin miltä ensin näytti. Juomatölkin ulkoasu oli kopioitu suoraan suomalaisyhtiön hittituotteelta, mutta tölkin brändi oli MSL ja se sisälsi suomalaisen lonkeron sijaan Saksan Homburgissa pantua vehnäolutta. Lienee todennäköistä, että kyse ei ole suomalaisen Hartwallin Kiinan markkinoille suuntaama vientituote.