1 000 vuotta vanha linna romahti omakotitalon päälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa Itä-Sussexin Lewesin kaupungissa sijaitseva keskiaikainen Lewesin linna on osin romahtanut. Suuren linnoituksen yksi muureista romahti nimittäin naapurissa sijaitsevan omakotitalon päälle ja pihamaalle. Romahtaneen kivimassan painoksi arvioidaan noin 600 tonnia, joten kovin pienestä asiasta ei ole kyse.

Pelastusviranomaiset hälytettiin nopeasti paikalle ja he aloittivat välittömästi etsinnät muurin alle mahdollisesti jääneiden ihmisten löytämiseksi. Paikalle etsintöihin kutsuttiin pelastuskoiria ja vaarallisiin alueisiin erikoistuneita tiimejä. Eilen illalla kymmenen jälkeen etsinnät kuitenkin lopetettiin, eikä uhreja löytynyt.

Romahtanut muuri oli noin kymmenen metriä korkea ja kymmenen metriä leveä. Noin tuhat vuotta vanhan linnan romahtamisen syytä ei ole vielä tiedossa. Yksityisessä omistuksessa nykyisin olevassa linnassa on viime viikkoina tehty remonttia, jossa muurista on poistettu kasveja. Pääsy linnan alueelle on toistaiseksi suljettu, kun sen turvallisuutta selvitetään.