Koira oppi ”puhumaan” – painaa sanoja toistavia nappeja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koirat kommunikoivat tyypillisesti omistajiensa kanssa lähinnä elekielen avulla, mutta Stella on toista maata. 18 kuukautta vanha koira on oppinut puhumaan apuvälineen avulla.

Youtubessa julkaistulla videolla Stella nähdään painelemassa nappeja, joista kuuluu erilaisia sanoja. Sen käyttämät sanat ovat ”iloinen”, ”pallo”, ”haluta” ja ”ulos”. Stella siis halusi ulos leikkimään pallolla.

People-lehden mukaan Stellan omistaja on logopedian tutkija Christina Hunger. Hunger loi näppäimistön, jonka avulla hän alkoi opettamaan koiralle sanoja sen ollessa vielä pentu. Nykyään koira osaa jopa 29 sanaa ja osaa yhdistellä niitä luodakseen lauseita.

– Stella käyttää sanoja ja yhdistelee niitä erittäin samalla tavalla kuin kaksivuotias lapsi, Hunger kuvailee.