Nainen julistettiin kuolleeksi – ei pääse pankkitililleen eikä saa lääkkeitä

Ohhoh! · Tim Isokivi

73-vuotias nainen on saanut järkytyksekseen kuulla olevansa kuolleiden kirjoissa. Virheen ansiosta hän ei pääse käsiksi pankkitililleen tai voi ostaa elintärkeitä lääkkeitä.

Yhdysvaltojen Texasissa asuva Sherry Ellis ihmetteli apteekissa miksi hänen yrityksensä maksaa pankkikortilla eivät yllättäen menneet läpi. Pankissa naiselle selvisi, että hänet oli merkitty sosiaaliturvahallinto SSA:n rekisterissä kuolleeksi.

– Pankkikorttimaksuni hylätään joka paikassa. En voi ostaa bensaa, nostaa rahaa ruokaan tai tehdä mitää muutakaan. En tiedä kuinka kauan olin kuolleena ennen kuin asia selvisi minulle, Ellis kuvailee CNN-uutissivuston mukaan.

SSA:n toimiston mukaan virheen korjaamisessa saattaa kestää jopa 45 vuorokautta. Ellis sai toimistosta kirjeen jossa hänen vakuutetaan olevan elossa. Se ei kuitenkaan mene läpi lääkärillä tai apteekissa, sillä järjestelmässä hänet on edelleen merkitty kuolleeksi.