Nuoren naisen hätähuuto Saudi-Arabiasta: ”Pelastakaa minut, pelkään kuolevani”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saudi-Arabiassa naiset ovat tunnetusti toisen luokan kansalaisia, ja ulkomailta maahan palvelijoiksi tulleilla naisilla ei ole juuri minkäänlaisia oikeuksia. Saudi-Arabiasta tulee tasaisin väliajoin julki tapauksia, joissa naisia on kohdeltu kaltoin ja pidetty vankina.

Nyt nuoren naisen hätähuuto leviää verkossa. Kyseessä on bangladeshilainen nainen, joka on Saudi-Arabiassa kodinhoitajana. Hänen Facebookissa julkaisemansa avunpyynnön mukaan naisen työnantajat ovat kiduttaneet häntä muun muassa kaatamalla kuumaa öljyä naisen päälle. Lisäksi työnantajat ovat ahdistelleet häntä säälimättömästi seksuaalisesti, pahoinpidelleet, pitäneet nälässä ja sulkeneet 15 päiväksi lukkojen taakse.

25-vuotias nainen kertoo hätähuudossaan lisäksi pelkäävänsä kuolevansa työantajansa käsissä. Nainen anoo, että joku pelastaisi hänet ja että hän voisi palata takaisin kotiin. Video on nyt saanut huomiota länsimaissa, joissa Saudi-Arabian synkkä ihmisoikeustilanne ei ole enää uutinen. Naisen kotimaassa video on aiheuttanut mielenosoituksia, joissa vaaditaan bangladeshilaisten naisten aseman parantamista Saudi-Arabiassa. Nainen on paikallistettu Jeddahin kaupunkiin BRAC-järjestö kertoo.

Kolme viikkoa sitten Bangladeshiin palautettiin 42-vuotiaana kuolleen Nazma Begumin ruumis. Hän oli soittanut pojalleen useita kertoja ennen kuolemaansa ja kertonut pelkäävänsä Saudi-Arabiassa henkensä edestä. Begum kertoi joutuneensa kidutetuksi ja pyysi, että hänet pelastettaisiin kotimaahansa. Lopulta pelko osoittautui aiheelliseksi. Kuolinsyyksi kerrottiin sairaus, johon nainen ei ollut saanut hoitoa. Viime vuonna Saudi-Arabiasta palautettiin Bangladeshiin 48 naistyöläisen ruumiit.