Vaginamuseo avattiin Lontooseen – ensimmäinen näyttely korjaa harhaluuloja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Maailman ensimmäinen vaginamuseo avaa ovensa Lontoon Camdenissa. Aiemmin väliaikaisia vaginaan liittyviä näyttelyitä järjestänyt ryhmä avasi pysyvän museotilan.

Vagina Museum kokoaa vaginaan ja naisen sukupuolielimiin liittyviä kokoelmia vaihtuvien näyttelyiden muodossa. Gynekologisia tutkimuksia, naisen lisääntymiselimen toimintaa ja sen ympärille muodostuneita aiheita esittelevä näyttely edistää myös seksuaaliterveyttä, naisten arvostusta ja hyvinvointia. Historiaa, tiedettä ja sosiaalisia aspekteja yhdistelevä vaginamuseo on aikakautensa ensimmäinen.

Sukupuolielimistä puhumista, tutkimista tai niiden esittelemistä on pidetty jokseenkin tabuna, vaikka informaation levittäminen voisi edesauttaa naisten hyvinvointia sekä arvostusta. Ensimmäisessä Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them -näyttelyssä korjataan vaginaan liittyviä harhaluuloja.