Koiran terveellinen herkku kuin elävä porkkanamylly

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koirille voi syöttää kasviksia esimerkiksi höyrytettynä. Niille sopivat kaali, selleri, kurkku ja porkkana. Myös pieniä hedelmämääriä ja marjoja voi antaa koiralle, mutta rusinat ovat kiellettyjen herkkujen listalla. Koirien elimistö on tarkoitettu ensisijaisesti lihan syömiseen.

Musta labradorinnoutaja näyttää rakastavan porkkanaa. Sen omistaja vetää kuorimaveitsellä siivuja kasviksesta suoraan koiran suuhun. Koira on kuin elävä kasvismylly, eikä yksikään siivu mene ohi suun.

Parhain tapa lemmikkieläinten ruokavalion monipuoliseen ylläpitämiseen on noudattaa niin sanotusti maalaisjärkeä. Mikäli kissalla tai koiralla ei ole allergioita, voi sille syöttää terveellisen ja proteiinipitoisen kuivamuonan lisäksi lihatuotteita, sisäelimiä, ruoan loppuja ja kasviksia.