Muistatko kouluaikojen nokkahuilun? Näin upeasti sillä soi Vivaldi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen suomalainen lapsi on soittanut nokkahuilua. Puupuhallinsoittimella harjoitellaan yksinkertaisia kappaleita, mutta ammattilaiskäytössä sillä voi esittää renessanssin ja barokin aikaisia sävellyksiä. Nyt esittelemme, kun yksi nokkahuilueksperteistä esittää Vivaldia.

Hochrhein Musikfestival -tapahtumassa orkesterin kanssa esiintynyt Maurice Steger osoitti, että nokkahuilu on paljon muutakin kuin lastensoitin. Mies soitti Antonio Vivaldin Concerto RV 443 -kappaleen, joka on luotu puupuhaltimia varten. Steger eläytyi nokkahuiluineen kappaleeseen ja tempasi totisesti yleisön mukaan.

Tämä video on hyvä näyttää kaikille nokkahuilua arvosteleville. Nykyisin joissakin oppilaitoksissa on korvattu nokkahuilut ukulelella. Suomessa voisi suosia ennemmin maamme kansallissoitin kanteletta, jonka avulla on myös helppo opetella musisoinnin alkeita.