Adolf Hitlerin synnyintalosta tulee poliisiasema – kiistoihin viimein päätös?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itävallassa Braunau am Innin kaupungissa sijaitseva keltainen rakennus on muuttumassa poliisiasemaksi. Se, mikä tekee asiasta erikoisen, on rakennuksen historia. Saksan entinen valtakunnankansleri ja natsihallinnon johtaja Adolf Hitler syntyi samassa talossa vuonna 1889.

Hitlerin synnyinkoti on ollut vuosikausien ajan eräänlainen natsimielisten pyhiinvaelluskohde. Kun rakennus muutetaan poliisiasemaksi, muuttuu sen luonne kansallissosialistien ihailemasta rakennuksesta Itövallan sisäministeriön alaisuudessa toimivaksi viranomaisrakennukseksi. Itävalta sai talon käyttöönsä pakkolunastuksella.

Talon entinen omistaja, Gerlinde Pommer, sai pitkään tyhjillään olleesta talosta korvauksena 810.000 euroa. Hitler ei asunut talossa kuin muutaman viikon syntymänsä jälkeen, The Guardian uutisoi.