Pikkujoulun tehoratsiassa karut luvut – 255 rattijuoppoa kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi tehostetusti pikkujoululiikennettä kahtena edellisenä viikonloppuna. Valtakunnallisessa valvonnassa jäi kiinni yhteensä 255 kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta. Näistä 94 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi puhallutti yhteensä 55.312 kuljettajaa. Keskimäärin joka 217. ratsioissa tarkastettu kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi. Huumerattijuoppoja oli 63 kappaletta. Etsintäkuulutettuja henkilöitä tavattiin 76.

Puhalluskokeiden määrään suhteutettuna rattijuoppojen määrä oli nyt suurempi kuin edellisenä vuotena. Viime vuonna vastaavissa ratsioissa jäi kiinni 252 kuljettajaa.

– Rattijuopumusvalvontaa jatketaan pikkujoulukauden loppuun asti, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.