Miehet soittivat hätäkeskukseen tehdäkseen somevideon – nyt vankilatuomio uhkaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kahden miehen epäillään syyllistyneen perättömään vaarailmoitukseen Hämeessä. He soittivat hätäkeskukseen aiheettomia puheluita tarkoituksenaan saada poliisi paikalle. Motiivina oli kuvata paikalle saapuneita poliiseja ja välittää tapahtumista live-kuvaa sosiaalisessa mediassa.

– Toimintansa tuloksena miehet ovat tällä hetkellä vapautensa menettäneinä poliisivankilassa ja kaikki heidän käytössään olleet tekniset laitteet on takavarikoitu, Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan.

Perättömästä vaarailmoituksesta säädetty ankarin rangaistus on vuosi vankeutta. Perätön vaarailmoitus kuuluu yleisvaarallisten rikosten ryhmään. Suomen rikoslaki määrittelee sen teoksi, jossa henkilö tekee pommista, tulipalosta, merihädästä, suuronnettomuudesta tai muusta vastaavasta hädästä tai vaarasta perättömän ilmoituksen, joka on omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen taikka yleistä pakokauhua.