Säästä ruokaostoksilla – näillä vinkeillä rahaa jää muuhunkin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa myydään runsaasti laadukkaasti ja eettisesti tuotettua ruokaa, mikä on koko maailman mittakaavalla ajateltuna äärimmäisen etuoikeutettua. Ruoka voi kuitenkin olla kallista ja tehdä ison loven lompakkoon pelkästään perustarpeita hankittaessa.

Kauppalistan laatiminen ja ruokien ennakkoon pohtiminen säästää rahaa ruokaostoksilla. Kannattaa myös hyödyntää monipuolisesti sesongin tuotteita ja erilaisia tarjouksia. On tutkittu myös, että ihminen ostaa viisaammin ja maltillisemmin käteisellä maksaessaan. Toisin sanoen itselleen voi laatia viikkobudjetin ruokaostoksille käteisellä, eikä heräteostoksia eksy yhtä nopeasti ostoskärryyn.

Joissakin tuotteissa saattaa maksaa ainoastaan merkki, vaikka saman tarvikkeen halpaversio tulisi tismalleen samalta tehtaalta. Toisin sanoen tuotteista kannattaa ottaa selvää lukemalla pakkausten tiedot. Säilykkeet ja pakastetuotteet säilyvät pidempään ja antavat siten vastinetta rahalle, jos ei käytä elintarvikkeita heti. Ruokaa ei myöskään kannata hankkia yli tarpeen.