FBI varoittaa: Hakkerit voivat vakoilla koteja älytelevisioilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moniin kotitalouksiin saapui Black Friday -tarjousten myötä uusi älytelevisio. Nyt Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on varoittanut niissä mahdollisesti piilevästä turvallisuusuhasta.

FBI:n Oregonin Portlandin toimiston mukaan internet-yhteydellä, kameralla ja mikrofonilla varustetut televisiot ovat riskialttiita hakkeri-iskuille. Viranomaistet varoittavat hakkereiden voivan vaihdella television kanavia, säätää äänenvoimakkuutta, näyttää lapsille sopimatonta materiaalia ja jopa vakoilla niiden käyttäjiä.

Poliisit suosittelevat älytelevision hankkijoita ottavan heti selvää laitteen ominaisuuksista ja siitä, kuinka niitä voi hallita. Tärkeää olisi esimerkiksi tietää miten television mikrofonin ja kameran voi kytkeä päältä. Mikäli kameraa ei voi muuten sammuttaa, suositellaan se peittämään esimerkiksi teipillä.

FBI suosittelee tarkistamaan valmistajan tarjoavan turvallisuutta parantavia ohjelmistopäivityksiä. Tärkeää on myös selvittää, minkälaisia tietoja laitevalmistajat ja suoratoistopalvelut keräävät käyttäjistä ja mitä niillä tehdään.