Arkiston aarre: Sunrise Avenuen videohaastattelu vuodelta 2007

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen historian suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Sunrise Avenue ilmoitti maanantaina lopettavansa menestyksekkään uransa. Yhtye jättää jäähyväiset faneilleen ensi kesänä Helsingin Olympiastadionilla järjestettävällä jättikeikalla.

Stara on seurannut yhtyeen uraa aivan alusta saakka, ja oli mukana tekemässä yhtyeen uran ensimmäisiä haastatteluja. Arkistoista löytyi nyt vuonna 2007 Tampereella Tammerfestien yhteydessä tehty videohaastattelu, jossa vielä läpimurtoaan tekevä yhtye oli Staran haastattelussa. Katso haastattelu tästö alta.

Sunrise Avenue järjestää jäähyväiskonserttinsa Olympiastadionilla 15. elokuuta 2020. Yhtye kertoi tiedotustilaisuudessa tehneensä päätöksen lopettamisesta yhdessä ja paljasti päätöksen kypsyneen pitkään. Tilaisuudessa Sunrise Avenue myös esitti jäähyväiskappaleensa Thank yYu for Everything.

Menestyksekkäällä urallaan yhtye on myynyt 2,5 miljoonaa albumia ja soittanut miljoonille ihmisille konserteissa ja festivaaleilla. Yhtyeen menestys teki sen keulahahmo Samu Haberista supertähden Keski-Euroopassa, jossa hän on muun muassa toiminut The Voice -ohjelman tuomarina.