Sotaveteraani perusti perjantaikerhon – ajelevat sähkömopoilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisessa maailmansodassa taistellut sotaveteraani Mel Hays perusti oman skootterikerhon. Yhdysvaltojen Oregonin osavaltiossa joka perjantai pitkin Beavertonin kaupunkia kulkeva mopojengi on nimeltään Laurel Parc Scooter Club.

Letkaa johtava Mel Hays on 97-vuotias. Hän kertoo, että toiminta alkoi kaverin ajeluttamisesta, mutta kasvoi pian varsinaiseksi kerhotoiminnaksi. Sähkömopoillaan kulkevat vanhukset pääsevät ihastelemaan maisemia skootterin selästä.

Raikas ulkoilma ja yhteinen toiminta tekee hyvää. Skootteriporukka kokoontuu joka perjantai. Mel on kokenut lentäjä, joten hänen kartanlukutaitonsa ansiosta ajelureissu päättyy aina onnellisesti ja jokainen vanhus löytää aina retken jälkeen takaisin omaan kotiinsa.