Tuntematon pyrki asuntoon keskellä yötä Savitaipaleella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä huomaa erilaisten moniongelmaisten rikollisten aktiivisuuden lisääntyvän talven tullessa. Syynä saattaa olla halu päästä talveksi valtion kustantamille pahnoille vankilan lämpöön. Joidenkin ihmisten mielenterveysongelmat eskaloituvat kaamosaikana.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoo viime perjantaina Savitaipaleen keskustassa tapahtuneesta episodista, jossa tuntematon mies oli yrittänyt pyrkiä asuntoon. Keskustan asukas oli herännyt keskellä yötä ovikellon soittoon. Ovikelloa oli rämpytetty tauotta.

Asukas oli tavannut ulko-ovelle mentyään entuudestaan tuntemattoman miehen. Mies oli pyrkinyt sisälle asuntoon. Mies oli lyönyt asukkaan käden oveen, kun hän oli yrittänyt estää tuntemattoman pääsyn sisälle. Tilanne oli päättynyt asukkaan saatua ovensa lukittua.