Pariskunta fanittaa sarjakuvakissaa – keränneet 14 000 esineen Karvinen-kokoelman

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Yorkin Long Islandissa sijaitseva Kathy ja Robert Kothen omakotitalo näyttää ulkopuolisesti tavalliselta asumukselta. Se kuitenkin kätkee sisälleen maailman suurimman Karvinen-sarjakuvakissan teemaan rakennetun kokoelman.

Yli 35 vuotta kestänyt keräily on johtanut siihen, että pariskunnan koti on virallisesti suurin olemassa oleva esineistö Karvisen figuureita ja oheistuotteita. Joitakin esineitä on useampi kappale, mutta Guinnessin ennätystenkirjan mukaan yksittäisiä tavaroita on 6.192 kappaletta. Kathy kertoo käyttäneensä kokoelmaan yhteensä 60.000 dollaria.

Netin osto- ja myyntipalstat ovat vauhdittaneet pariskunnan harrastusta ja Ebayn alkuaikoina he kertovat ostaneensa 30-40 tavaraa viikossa. Nyt he saattavat hankkia jonkin esineen varmuuden vuoksi, jos eivät ole varmoja samanlaisen löytymisestä heidän kokoelmistaan.