Tältä sukupuuttoon kuollut pussihukka näytti väreissä – vanha video käsiteltiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pussihukka, eli tasmaniantiikeri, on sukupuuttoon kuollut pussipeto, joka on saanut nimensä sen sutta ja tiikeriä muistuttavasta ulkonäöstään. Viimeinen tunnettu pussihukka kuoli eläintarhaoloissa vuonna 1936. Nyt tästä yksilöstä kuvattu video on editoitu värilliseksi.

Pussihukan kloonaamista on suunniteltu useasti, sillä lajista on tallessa runsaasti hyväkuntoisia DNA-näytteitä. Lajista on myös olemassa valokuvia ja videotallenteita. Nyt yksi video on editoitu mustavalkoisesta värilliseksi.

Pussihukka on väritykseltään tiikerin ja sakaalin välimallia. Vaikka laji on kuollut sukupuuttoon, epäilevät jotkut sen elävän Australian erämaassa edelleen. Huhut pussihukan olemassaolosta lähtivät liikkeelle vuonna 1945, jolloin australialainen eläintieteilijä David Fleay uskoi, että hänen pyydyksessään oli ollut pussihukka.

Sen jälkeen on löydetty lajin epäiltyjä jälkiä, ja vuonna 1966 Australiaan perustettiin jopa valtava luonnonsuojelualue, jossa saattoi elää tätä erittäin harvinaista lajia. Pussihukasta on tehty vuosien ajan amatöörihavaintoja, joita ei kuitenkaan ole pystytty todistamaan aidoiksi.