ALS-jäävesihaasteen perustaja kuoli – loi nettitempauksen sairauden tutkimista varten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

ALS-jäävesihaasteesta tuli taannoin maailman suurin netti-ilmiö, jossa tunnetuimmat supertähdet, miljardöörit ja poliitikot ovat haastaneet toinen toistaan kaatamaan päälleen jääkylmää vettä. Haasteen avulla oli kerätä rahoitusta harvinaisen sairauden tutkimiseen. Haaste oli suosituin vuonna 2014.

Yksi haasteen alullepanijoista oli entinen yliopistotason huippu-urheilija Peter Frates. Nyt hän on kuollut ALS-tautiin 34-vuotiaana. Tautiin ei ole löydetty parannuskeinoa, mutta jäävesihaasteen avulla kerättiin yhteensä noin 200 miljoonaa dollaria tutkimustyön edistämiseen.

Liikkumiseen vaikuttavia hermosoluja rappeuttava ALS aiheuttaa ihmiselle kuolemaan johtavan halvaantumisen. Peter Fratesia jäivät kaipaamaan Julie-vaimo, Lucy-tytär sekä vanhemmat ja sisarukset. He keräävät edelleen lahjoituksia Peter Fratesin nimissä olevan säätiön avulla jatkaakseen ALS-taudin tutkimisen avustamista.

Happy 2015! May the miracles of 2014 continue in the New Year! Team Frate Train – you are our blessings! Thank you…

Publiée par Team FrateTrain sur Jeudi 1 janvier 2015