Tänään on yksi vuoden suosituimmista päivistä erota

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuu on monille kiireistä ja stressaavaa aikaa. Uutta vuotta pidetään puolestaan uusien alkujen ja elämänmuutosten aikana. Siksipä ei ehkä ole yllättävää, että pariskuntien eroja tapahtuu runsaasti joulukuun alun ja puolivälin paikkeilla.

Facebookista kerätty data on paljastanut 11. joulukuuta olevan vuoden suostuin päivä erota. Eroja tapahtuu kyseisenä päivänä enemmän kuin esimerkiksi vuoden alussa ja ystävänpäivänä.

– Uskon pariskuntien eroavan vuoden lopussa, sillä he uskovat että parisuhteen ongelmien olisi pitänyt korjaantua siihen mennessä. He kammoksuvat ajatusta samojen ongelmien jatkumisesta uutena vuotena, seurusteluasiantuntija Renee Slansky kertoo Sydney Morning Herald -lehdelle.

– Tähän vuodenaikaan meillä on tapana pohtia elämäämme ja kysyä itseltämme mitä oikeasti haluamme ja mikä ei toimi, Slansky jatkaa.

Suhteen lopettaminen ei tietenkään ole useimmissa tapauksissa helppoa edes vuoden suurimpana eropäivänä. Taannoisen brittiläisen kyselyn mukaan 6. joulukuuta on monille vuoden viimeinen hyväksyttävä päivä erota.