Drone kuvasi kuumailmapallofestivaalia – huikea video ilmasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa järjestettiin tänäkin vuonna maineikas Albuquerque International Balloon Fiesta -kuumailmapallotapahtuma. Tapahtumassa nousee ilmaan satoja kuumailmapalloja lähes samaan aikaan ja näky on maaginen. Nyt kuumailmapallojen koristamaa maisemaa on kuvattu lintuperpektiivistä.

Kuumailmapallot kiinnostavat ihmisiä aina taivaalla liitäessään. Niiden rauhallinen lipuminen on nautinnollista katseltavaa. Se on tiettävästi maailman vanhin laite, jolla on lennetty onnistuneesti. Albuquerque International Balloon Fiesta järjestetään joka vuosi, ja tänä vuonna tapahtumaa vietettiin 48. kerran.

Balloon Fiestaan osallistui yhteensä 580 kuumailmapalloa 17 eri maasta. Alueelle kerääntyi suuri määrä ihmisiä ihailemaan kuumailmapallojen parveilua.