Stara kuumailmapallo

Viihdeuutiset

Uber laajeni Kiinassa kuumapallolentoihin

Uber-taksipalvelu tarjoaa monissa maissa muutakin kuin ihmisten kyyditsemistä paikasta toiseen. Monet autot kuljettavat ihmisiä, ruokaa ja tavaroita, ja nyt Kiinan Uber on myös päättänyt tarjoilla autokyydin lisäksi asiakkailleen muitakin vaihtoehtoisia kuljetusmuotoja.

TechCrunch-sivuston mukaan Kiinan Uber on laajentanut kulkuneuvotarjontaansa ja alkanut kyyditsemään asiakkaita myös veneillä ja kuumailmapalloilla. Kuumailmapalloja ei pysty tilaamaan millekään tietylle reitille, mutta kuumailmapalloajelun pystyy kuitenkin ostamaan palvelun kautta halutessaan leijailla ilmassa ilman päämäärää.

Kiinassa monilta palveluilta vaaditaan sitä, että ne sisältävät mahdollisimman monia erilaisia toimintoja. Kuumailmapallojen ja jahtiajeluiden lisäksi Kiinaan tullaan lanseeraamaan jatkossa Uberin perheeseen vielä UberLife ja -Travel.

Viihdeuutiset

Satumainen näky! Kuumailmapallot täyttivät taivaan

Kuumailmapallot ovat kiehtoneet ihmisiä niiden keksimisestä lähtien. Ensimmäinen kuumailmapallolento tehtiin Pariisissa marraskuussa 230 vuotta sitten. Yhdysvaltojen Uudessa-Meksikossa järjestetään vuosittain lentäville palloille ihan oma tapahtuma.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Roadtrippers.com-sivusto on julkaissut YouTube-kanavallaan huikean timelapse-tekniikalla toteutetun videon, jolla esitellään tämän vuoden kuumailmapallofestivaalien näkymiä. Yhdeksän päivää kestäneeseen tapahtumaan osallistui 700 kuumailmapalloa.

Propaanin avulla lentävät pallot täyttivät Albuquerquen taivaan nyt 42. kerran. Kuumailmapallot nousivat taivaalle neljän aikaan aamuyöstä, ja videolla näytetään kuinka upealta värikkäiden pallojen täyttämä taivas näyttää nousevan auringon kajoa vasten.

Viihdeuutiset

Kuumailmapallo putosi järveen – silminnäkijä kuvasi videolle!

Kuumailmapalloilu on rauhallinen ilmailulaji, joka tunnetaan seesteisestä menosta ja pallon korista avautuvista upeista maisemista. Viime vuosina lajin mainetta on kuitenkin varjostanut suuri määrä onnettomuuksia, joissa on menetetty myös poikkeuksellisen paljon ihmishenkiä. Nyt kuumailmapallo on pudonnut järveen Hollannissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tiistai-iltana silminnäkijä Petra Langan kuvasi matalalla lentävää kuumailmapalloa, kun pallon kantavuus jostain syystä katosi hieman liian aikaisin. Mahdollisesti kaasun loppumisen, yllättävän laskevan ilmavirtauksen tai lentäjän arviointivirheen vuoksi kuumailmapallo putosi matkustajineen järveen muutama kymmenen metriä ennen rantaa.

Hollantilaisen Almere-Nieuwsin mukaan 11 mukana olleesta kaksi matkustajaa loukkaantui, kun he hyppäsivät järveen kuumailmapallon korin iskeytyessä veteen. Vakavilta loukkaantumisilta ilmeisesti tällä kertaa onneksi vältyttiin. Onnettomuuden selvittämiseksi on asetettu tutkijaryhmä.