Greta Thunberg valittiin Time-lehden vuoden henkilöksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Time-lehti valitsee vuosittain vuoden henkilön. Titteli myönnetään henkilölle, jonka lehden toimitus katsoo vaikuttaneen vuoden aikana eniten maailman tapahtumiin.

Time valitsi vuoden 2019 henkilöksi Greta Thunbergin. 16-vuotias ruotsalainen ympäristöaktivisti on ollut yksi vuoden puhutuimmista ihmisistä. Hän sai kansainvälistä huomiota erityisesti YK:n ilmastokokouksessa pitämässään puheessa, jossa Thunberg kritisoi maailman johtajia ilmastonmuutoksen vastaisten toimien laiminlyönnistä.

– Thunbergista on tullut suurinta maailmaa koskevan ongelman suurin ääni. Hän on kulttuurimme kaikkialta Hong Kongin kampuksista aina Washingtonin kongressiin saakka ilmenevän sukupolvenvaihdoksen ilmentymä, Timen päätoimittaja Edward Felsenthal kuvaili.