Ilkka Remeksen 6/12 -hittikirjasta elokuva – pääosassa Jasper Pääkkönen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen luetuimpiin kirjailijoihin lukeutuvan Ilkka Remeksen menestysromaanista työstetään elokuvaversioita. 6/12-kirjan tuo valkokankaalle ohjaaja Antti J. Jokinen, ja sen pääosaa esittää Jasper Pääkkönen.

6/12-kirjassa ja sen elokuvasovituksessa serbialaiset terroristit iskevät presidentin linnaan kesken itsenäisyyspäivän juhlien. Tilannetta selvittävät Euroopan parhaiden erikoisjoukkojen Omerta-sotilaat. Pääkkönen esittää joukoissa SUPOa edustavaa Max Tanneria.

6/12-romaani kääntyy pituutensa puolesta kahdeksi elokuvaksi, joista ensimmäinen saa ensi-iltansa syksyllä 2021. Cinematic Inc. -yhtiön pohjoismaista suurtuotantoa edustavan kansainvälinen näyttelijäkaarti paljastetaan helmikuussa Berliinin elokuvajuhlissa, uutisoi Yle.

Antti J. Jokinen tunnetaan elokuvista kuten Puhdistus, Kätilö ja Pahan kukat. Salatut elämät -sarjasta maineeseen noussut Jasper Pääkkönen on nähty viime vuosina kansainvälisissä tuotannoissa kuten Viikingit ja Blackkklansman.